CИСТЕМАТИЗАЦІЯ КОЛОРИСТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ХУДОЖНЬО-ПЕДАГОГІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Капран, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
Стаття присвячена питанням розробки змісту і методики вдосконалення колористичної підготовки студентів художньо-педагогічних спеціальностей, створенню нових моделей навчання, націлених на формування професійних навичок, розвиток творчої ініціативи, самостійності майбутніх фахівців. Дослідження включає теоретичне обґрунтування необхідності застосування принципів системного підходу в теорії і практиці навчання кольорознавству, виявлення шляху їх реалізації в освітній програмі, з метою формування художньо-педагогічних компетентностей майбутніх вчителів образотворчого мистецтва.