НАУКОВІ ПРИНЦИПИ РЕАЛІЗАЦІЇ МОДЕЛІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ЕКОНОМІСТІВ У СИСТЕМІ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ - Кірдан, Олександр (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті обґрунтовано наукові принципи реалізації авторської моделі професійної підготовки майбутніх економістів у системі неперервної освіти. Застосовано методи дослідження: аналіз, синтез, узагальнення, конкретизація, порівняння, експлікація, генералізація. Виокремлено та обґрунтовано загальнодидактичні (неперервної професійної освіти та самоосвіти, цілісності, науковості, комплексності, наступності, послідовності й систематичності, системності, професійної спрямованості навчання та ін.) та інноваційно-професійні принципи реалізації авторської моделі професійної підготовки майбутніх економістів у системі неперервної освіти: спрямованість на цілісне формування і розвиток особистості майбутнього економіста; відповідність змісту професійної підготовки сучасним тенденціям розвитку науки, виробництва і технологій; узгоджене використання форм, методів і технологій навчання та викладання; рефлексії; індивідуального зворотного зв’язку; урахування вимог роботодавця-стейкхолдера та ін.