ЕСТЕТИЧНА ПЛАТФОРМА «НЕОКЛАСИКІВ» У ШКІЛЬНІЙ РЕЦЕПЦІЇ - Родіонова, Інна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2020)
У статті уточнено сутність неокласичної лірики, з’ясовано зміст понять «неокласика», «неокласицизм» та подано їх тлумачення у площині методики навчання української літератури. Представлено інтерпретацію окремих творів М. Зерова, М. Драй-Хмари, П. Филиповича та Юрія Клена, що дають змогу вчителеві продемонструвати їхнє світоглядне кредо, художньо-філософську концепцію та стильову еволюцію. Результати спостереження доводять подібність мотивів, образів, ідей у ліриці «неокласиків», що вмотивовує необхідність цілісного сприйняття їх творчості.