ФОРМУВАННЯ ФАХОВИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ У СТУДЕНТІВ-ФІЛОЛОГІВ У ПРОЦЕСІ САМОАНАЛІЗУ УРОКІВ - Пархета, Любов (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2021)
У статті йдеться про формування фахових компетентностей у здобувачів вищої освіти у процесі самоаналізу уроків української літератури під час педагогічних практик. Увага приділена особливостям уроків літератури, завданням практичної підготовки. Розглядається низка практичних умінь, якими студенти мають оволодіти у процесі різних видів практик та оптимальних методологічних аспектів організації та аналізу уроку відповідно до найновіших вимог теорії та практики вивчення української літератури у закладі вищої педагогічної освіти. Подаються алгоритми аналізу та самоаналізу уроків української літератури.