МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ДО ФОРМУВАННЯ КРАЄЗНАВЧОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ГЕОГРАФІЇ - Рожі, Інна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2021)
У статті характеризуються методологічні підходи до формування краєзнавчої компетентності майбутнього вчителя географії під час краєзнавчо-туристської роботи. Розглянуто праці вітчизняних та зарубіжних авторів, які вивчали у своїх роботах питання формування фахових компетентностей майбутніх учителів та методологічні підходи. Визначено методологічні підходи до формування краєзнавчої компетентності майбутнього вчителя географії в процесі краєзнавчо-туристської роботи, такі як: діяльнісний, системний, особистісний, технологічний.