ЕТАПИ ФОРМУВАННЯ ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ У ЗДОБУВАЧІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Подобедова, Ольга (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2023)
У статті розглядається актуальність формування правової культури в майбутніх вчителів правознавства, як важливого елементу готовності до професійної діяльності. Теоретично встановлено компоненти поняття правова культура, розглянуто педагогічний процес та зроблено спробу означення основних етапів для вирішення педагогічної проблеми по формуванню правової культури у здобувачів освітнього ступеня «бакалавр». Визначено та теоретично охарактеризовано етапи, критерії та функції, що полягають в педагогічну основу формування правової культури у здобувачів вищої освіти. Ключові слова: здобувач освіти; правова культура; критерій; етап; заклад вищої освіти; компоненти; готовність; правова система; компетентність; освітній процес.