АНГЛОМОВНА ОСВІТА В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Хомишак, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2024)
Глобалізація ХХІ століття підвищує міжкультурну взаємодію та вимагає імплементаціі ефективних інструментів комунікації для подолання культурних бар’єрів та взаєморозуміння. Англійська мова як Lingua Franca є ключовою у міжнародному спілкуванні та співпраці. Міжкультурна компетентність визначається як здатність ефективно взаємодіяти з людьми з різного культурного середовища. На основі аналізу джерел і спостереження запропоновано створення середовища для навчання англійської мови задля виховання громадян світу, оснащених мовними та міжкультурними навичками для успішного існування у глобалізованому світі, спілкування, культурного занурення та розвитку критичного мислення.