МЕДІАОСВІТА ТА ФОРМУВАННЯ МЕДІАКОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ ПЕДАГОГІВ І МЕНЕДЖЕРІВ ОСВІТИ - Кірдан, Олена; Кірдан, Олександр; Литвиненко, Віктор (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2024)
У статті конкретизовано соціально-особистісні, технологічні, просторово-часові та соціально-економічні детермінанти, що зумовлюють формування медіакомпетентності педагогів і менеджерів освіти в умовах інформаційного суспільства. Уточнено сутність і зміст медіакомпетентності як структурного компонента професійної компетентності педагогів та менеджерів освіти. Теоретично обґрунтовано необхідність уведення освітнього компонента «Медіапедагогіка» у професійну підготовку майбутніх педагогів та менеджерів освіти в умовах цифрової трансформації освіти.