ОРГАНІЗАЦІЯ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ЯК ЧИННИК ФОРМУВАННЯ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ - Ягоднікова, Вікторія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2024)
Стаття присвячена визначенню сутності науково-дослідницької діяльності майбутніх учителів та її ролі у формуванні науково-дослідницької культури. Установлено, що науково-дослідницька діяльність майбутніх учителів є самостійною роботою студентів, яка здійснюється у межах освітнього процесу, поза межами безпосередньої освітньої програми, що доповнює і розширює її та позааудиторний час, сприяючи формуванню в них науково-дослідницької культури. Науково-дослідницька діяльність передбачає виконання індивідуальних навчально-дослідних завдань, участь студентів у роботі наукових гуртків і наукових товариствах студентів, аспірантів і молодих учених, підготовку і захист кваліфікаційних (магістерських) робіт тощо.