ПІДГОТОВКА МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ДО СУПРОВОДУ СОЦІАЛІЗАЦІЇ ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ НА МАТЕРІАЛАХ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ЗАСАДИ РАННЬОГО ДИТИНСТВА» - Авраменко, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Статтю присвячено розгляду проблеми підготовки майбутніх фахівців дошкільної освіти до здійснення педагогічного супроводу соціалізації особистості у ранньому дитинстві. Автором розкрито особливості педагогічного супроводу ефективної соціалізації дітей раннього віку в умовах закладу дошкільної освіти. Запропоновано запровадження нового розділу «Особливості соціалізації дітей раннього віку» в навчальну дисципліну «Психолого-педагогічні засади раннього дитинства» з метою надання студентам можливості уточнити і систематизувати знання і уявлення про сутність процесу соціалізації особистості на етапі раннього дитинства, що дозволяє усвідомити складний процес входження особистості дитини в соціум.