ІНТЕРАКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ ЕТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕНЕДЖЕРІВ ОСВІТИ - Безлюдна, Наталія; Дудник, Наталка (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті обґрунтована необхідність упровадження в навчальний процес вищого закладу педагогічної освіти адекватних сучасним умовам методів та технологій навчання, що сприятимуть формуванню етичної компетентності майбутніх менеджерів освіти. Розглянуто сутність та класифікації інтерактивних технологій навчання, проаналізовані їх переваги над традиційними методиками. Наведені приклади застосування інтерактивних технологій навчання та доведено їх ефективність як засобу формування професійно-етичної компетентності майбутніх менеджерів освіти. Обґрунтовано необхідність впровадження в навчальний процес вищого закладу педагогічної освіти інтерактивних технологій навчання з метою професійної адаптації майбутніх менеджерів до професійної діяльності.