ОСОБЛИВОСТІ ВПРОВАДЖЕННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ МЕТОДІВ В ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС: МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - Коломієць, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розкрито актуальність та особливості впровадження в освітній процес початкової школи інтерактивних методів. Підкреслюється, що рівень готовності вчителя до організації освітнього процесу з використанням інтерактивних методів визначається насамперед його вміннями результативно застосовувати в освітньому процесі досвід дітей, враховувати їхній інтерес до оточуючих, прагнення до спілкування, що тісно поєднуються з вміннями оптимально добирати та застосовувати такі методи, підводити дітей до усвідомлення необхідності виконання спільних дій, залучення до співробітництва з метою виконання спільного завдання. Автором дослідження на основних положеннях синергетичного підходу, сформульовано низку правил-рекомендацій, дотримання яких забезпечить ефективну взаємодію учителя та учня, створить позитивні умови для впровадження в освітній процес інтерактивних методів.