КЛАВІРНІ ТВОРИ Й. С. БАХА В ІНСТРУМЕНАЛЬНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА - Ревенко, Наталя (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена висвітленню клавірних творів Й. С. Баха з метою опрацювання їх на заняттях з «Інструментального виконавства» у процесі фортепіанної підготовки майбутніх вчителів музичного мистецтва у закладах вищої освіти. Методи дослідження: аналітичний – при вивченні науково-методичної літератури з питань аналізу клавірної творчості Й. С. Баха; порівняльно-історичний – при аналізі мистецтвознавчої літератури щодо осмислення поліфонічної музики композитора та при висвітленні педагогічних редакцій його творів; музикознавчий – при аналізі музичної літератури. Встановлено, що вивчення клавірних творів розвиває та вдосконалює навички музичного мислення студентів, впливає на розвиток поліфонічного слуху.