ОСОБЛИВОСТІ ВИВЧЕННЯ СТАНКОВОГО ЖИВОПИСУ З МАЙБУТНІМИ ВЧИТЕЛЯМИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - Тарасенко, Олександр (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті обґрунтовується актуальність проблеми, значення творчих здобутків академічної художньої освіти в сучасній системі професійної підготовки майбутніх вчителів образотворчого мистецтва. Наголошується на необхідності формування якісної академічної художньої освіти та визначається можлива її ефективність, завдяки поглибленому вивченню майбутніми вчителями образотворчого мистецтва станкового живопису, його основних засобів передачі зорових образів – кольору та композиції. Подано коротку характеристику основних структурних елементів станкового твору. Наголошено на необхідності створення ескізу майбутнього твору. Запропоновано завдання для майбутніх вчителів образотворчого мистецтва з метою опанування кольором та виявлення найбільш вдалого композиційного вирішення твору.