МОДЕЛЬ СИСТЕМИ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЙ ДО ОРГАНІЗАЦІЇ ПОЗАУРОЧНОЇ ХУДОЖНЬО-ТЕХНІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Андрощук, Ігор (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті визначено основні підходи до поняття «модель» й представлено модель системи професійної підготовки майбутніх учителів трудового навчання та технологій до організації позаурочної художньо-технічної діяльності учнів. Акцентовано увагу на меті, що відображена в цільовому блоці й визначає спрямованість освітнього процесу. Виокремлено теоретико-методологічний блок, що містить авторську концепцію, методологічні підходи та принципи. Схарактеризовано змістово-процесуальний блок, який відображає організаційно-педагогічні умови, етапи, зміст, технології, форми, методи та навчально-методичний комплекс. Виокремлено діагностувально-результативний блок, що містить методики діагностування, компоненти, критерії та рівні готовності й результат.