ОСОБЛИВОСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ У ЗАКЛАДАХ ВИЩОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ - Рогульська, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті проаналізовано існуючу в Україні систему підготовки учителів іноземних мов на прикладі Хмельницького національного університету; охарактеризовано завдання та обов’язки вчителя відповідно до кваліфікаційних характеристик професій педагогічних та науково-педагогічних працівників навчальних закладів; з’ясовано засади ефективної підготовки учителів іноземної мови; проаналізовано освітньо-професійні програми підготовки майбутніх учителів іноземної мови; схарактеризовано перелік компетентностей випускника, сформованих за час навчання на бакалавраті та в магістратурі.