СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ПРОБЛЕМИ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОГО СВІТОРОЗУМІННЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА В УНІВЕРСИТЕТАХ - Ткач, Марія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті досліджено методологічні засади сучасних підходів до проблеми формування професійного світорозуміння майбутніх учителів музичного мистецтва в університетах та виявлено їх ціннісний потенціал щодо нового розуміння цілей, завдань і функцій вищої мистецької освіти. Доведено, що суттєву методологічну цінність до проблеми формування професійного світорозуміння майбутніх учителів музичного мистецтва в університетах становлять такі підходи: онтологічний, антропологічний, культурологічний, феноменолого-герменевтичний, системно-синергетичний, компетентнісний.