НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ ХОРЕОГРАФІЇ У США - Сало, Леся (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Статтю присвячено висвітленню навчально-методичного забезпечення підготовки вчителів хореографії у США. Порівняльний аналіз здійснено на прикладі десяти провідних вищих навчальних закладах, акредитованих Національною асоціацією Танцювальних шкіл США. На основі структурного та змістового аналізу висвітлено специфіку структури і змісту десяти підручників, що забезпечують вивчення курсів, що є спільними для усіх навчальних закладів: танцювальна імпровізація; техніка сучасного танцю; балет; історія танцю; музика в хореографії; постановка танцю; дипломний проект з хореографії; хореографія; виконавська майстерність; танцювальний репертуар; композиція танцю.