ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ІНЖЕНЕРІВ-ПЕДАГОГІВ ДО УПРАВЛІНСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В СИСТЕМІ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ ОСВІТИ - Бербец, Віталій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розкрито сутність поняття «менеджмент» і його історичну трансформацію, визначено задачі менеджменту як галузі прикладної професійної діяльності. Проаналізовано закономірності управлінської діяльності в закладах освіти та розкрито сутність концептуальних підходів до управління в умовах сучасного суспільного середовища. Також виокремлено та охарактеризовано зовнішні та внутрішні фактори, які безпосередньо чи опосередковано впливають на прийняття управлінських рішень в закладах професійно-технічної освіти.