ПЕДАГОГІЧНА МАЙСТЕРНІСТЬ МАЙСТРІВ ВИРОБНИЧОГО НАВЧАННЯ В ПРОЦЕСІ ПІДГОТОВКИ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ - Вдовенко, Олена; Кукса, Юлія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розкривається сутність поняття «педагогічна майстерність» майстрів виробничого навчання. Особлива увага зосереджується на компонентах педагогічної майстерності майстрів виробничого навчання в процесі підготовки кваліфікованих робітників харчової промисловості. Визначено педагогічну майстерність майстра виробничого навчання як вміння передати свої професійні знання і навички, використовуючи інноваційні освітні технології, прояв творчого підходу до педагогічної діяльності. Доведено, що важливими функціями педагогічної майстерності майстра виробничого навчання є: навчальна, виробнича та організаційно- управлінська. Також увагу зосереджено на тому, що головним критерієм покращення професійної майстерності майстра виробничого навчання є процес самовдосконалення.