ДИДАКТИЧНА ГРА ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ДІАЛОГІЧНОГО МОВЛЕННЯ МАЙБУТНІХ ЮРИСТІВ - Височан, Зоряна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Викладено основні теоретичні положення формування мовленнєвих умінь майбутніх юристів. Описано якості мовлення, необхідні для успішного спілкування, та ефективні види навчальної діяльності. З ’ясовано, що формування культури українського діалогічного мовлення студентів може бути успішним лише за умови органічного поєднання системно- описового, функціонально-стилістичного та комунікативно-діяльнісного підходів, у процесі активної мовленнєвої діяльності, зорієнтованої на вимоги професії юриста; обґрунтовано сутність, можливості дидактичної гри; акцентовано увагу на рольових та ділових іграх; здійснено аналіз вимог до проведення рольових і ділових ігор з метою підготовки майбутніх фахівців у ділянці юриспруденції до професійної взаємодії.