МЕТОДИКА СКЛАДАННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ РОЗРАХУНКОВИХ ЗАДАЧ З ХІМІЇ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ - Галушко, Сергій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті обґрунтовано методику складання хімічних задач вчителями хімії; розкрито сутність розрахункових хімічних задач за рівнянням хімічної реакції; запропоновано класифікацію задач на якісні, кількісні, якісно-експериментальні, кількісно-експериментальні; показано, що впровадження задач в освітній процес навчального закладу забезпечує підвищення якості сформованих предметних знань (їх повноту, усвідомленість, системність і дієвість); доведено, що використання запропонованої методики складання тарозв ’язування розрахункових задач з хімії вчителями шкіл розширить їх погляд на хімічну задачу, як на загально-дидактичну категорію, метод навчання та засіб розвитку творчих здібностей учнів.