ПРОБЛЕМИ СТВОРЕННЯ ХУДОЖНЬОГО ОБРАЗУ В СТУДЕНТІВ ТЕХНОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ НА ЗАНЯТТЯХ З ЕЛЕМЕНТІВ ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО МИСТЕЦТВА - Крижанівський, Микола; Фурман, Олександр (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Метою статті є аналіз проблеми навчання майбутніх учителів трудового навчання і технологій ручній художній обробці металу; розкриття підходів, методів і прийомів створення художнього образу з листового металу на заняттях з елементів декоративно-прикладного мистецтва. Авторами показано недосконалість стандартного інструментарію для створення пластичного образу та запропоновано спеціальні інструменти та пристосування, методи їх виготовлення, розкрита методика формотворчого процесу із листового металу на прикладі створення пелюстка трояни.