ПРОФЕСІЙНИЙ ІМІДЖ ВИКЛАДАЧА ЯК СКЛАДОВА ЙОГО ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ - Савченко, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті висвітлено проблему формування професійного іміджу педагога закладу вищої освіти в ракурсі розвитку його педагогічної майстерності. На основі аналізу психолого-педагогічних досліджень розкрито сутність поняття «професійний імідж викладача», визначено його ключові характеристики як педагогічного феномену. Проаналізовано компоненти іміджу та складові педагогічної майстерності викладача закладу вищої освіти, визначено взаємозумовленість позитивного іміджу педагога та його педагогічної майстерності. Зазначено шляхи формування позитивного іміджу викладача та розвитку педагогічної майстерності.