МЕНТАЛЬНІ КАРТИ ЯК ЗАСІБ ЗАСВОЄННЯ ТЕХНІЧНИХ ЗНАНЬ У ПРОЦЕСІ ПРАКТИЧНО-ТЕХНІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ІНФОРМАТИКИ - Ткачук, Галина (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Автором висвітлено структуру технічних компетентностей майбутнього учителя інформатики та визначено, що вона поєднує технічні знання, уміння, навички і виявляється у готовності до ефективного застосування технічних засобів для вирішення завдань у професійній діяльності; розглянуто поняття технічного знання як важливого компонента технічних компетентностей та виявлено, що ефективним засобом їх формування є ментальні карти, які можуть бути використані в якості допоміжного засобу у процесі навчання; наведено приклади використання ментальних карт при вивченні дисципліни «Інформатика та ІКТ».