EDUKACJA SEKSUALNA W SZKOLE A ZDROWIE PSYCHICZNE - Zieba-Kolodziej, Beata (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається статеве виховання в контексті психічного здоров’я молоді через роль школи у формуванні здорового суспільства. Доведено, що одним із визначальних факторів психічного здоров’я є сексуальне здоров ’я, яке залежить від належного статевого виховання та готує молодь до дорослого життя. Проаналізовано завдання, які поставлені перед батьками, вчителями і педагогами, а також іншими дорослими, які створюють сприятливі умови життя для молодих людей. Окреслено обговорення таких важливих тем: налагодження тісних взаємин з людьми протилежної статі, відповідальність за своє здоров ’я, свідоме виховання дітей, контрацепція, профілактика захворювань, які передаються статевим шляхом, сексуальність, особистість і сексуальна орієнтація. Зроблено висновки про те, що знання, які отримують учні, повинні ґрунтуватися на сучасній інформації й науковому світосприйнятті.