ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДОСВІД РЕФОРМУВАННЯ ГЕОГРАФІЧНОЇ ОСВІТИ - Браславська, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена визначенню ролі європейського досвіду у реформуванні географічної освіти України. В статті розглядаються організаційно- змістові лінії оптимізації вивчення географії учнями у закладах загальної середньої освіти й майбутніми учителями географії. Метою статті є виявлення ролі зарубіжного досвіду в осучасненні змісту географічної освіти та її значення у формуванні предметної географічної компетентності особистості. Наведено приклад вивчення сучасними дослідниками досвіду шкільної географічної освіти у Польщі. Узагальнено цільові орієнтири вищої професійно-педагогічної й шкільної географічної освіти у світі. Встановлено потребу в застосуванні найкращих зразків досвіду географічної загальної середньої й вищої педагогічної освіти європейських країн.