ЕКСКУРСІЙНИЙ МЕТОД У СТРУКТУРІ ПРЕДМЕТНО- МЕТОДИЧНИХ ЗНАНЬ УЧИТЕЛЯ ІСТОРІЇ - Возна, Зоя (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Реформування системи освіти в Україні актуалізує проблему інтегрованого навчання, складність переходу до якого, в умовах пануючої масової диференціації змісту освіти, є очевидною. Незважаючи на те, що ідея інтегрованого пізнання у педагогіці не нова, перехід до практичної реалізації такого типу навчання сприймається педагогічною громадськістю радше як деструктивний, ніж конструктивний фактор. У статті через тематичний зміст та методичні аспекти розкривається педагогічний ресурс навчальної екскурсії комплексного типу, що дозволяє виявити її дидактичні можливості в реалізації міжпредметної моделі організації навчання.