ПРОБЛЕМА ЗМІСТУ ЗАГАЛЬНОТЕХНІЧНОЇ ПІДГОТОВКИ СТУДЕНТІВ ТЕХНОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ - Лаврентьєва, Олена (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається зміст та тенденції розвитку загальнотехнічної підготовки студентів технолого-педагогічних спеціальностей. Проаналізовано та узагальнено дослідження у галузі теорії та методики технологічної освіти. Визначено сутність, цілі та значущість загальнотехнічної та загальнотехнологічної підготовки майбутніх учителів, виокремлено їх спільні риси та суттєві відмінності. З’ясовано зміст і характер цих видів підготовки, визначено перелік дисциплін, систематизовано й схарактеризовано основні знання та вміння, які набувають студенти під час такої підготовки.