РОЗВИВАЮЧЕ НАВЧАННЯ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ ІНСТРУМЕНТАЛІСТІВ В УМОВАХ ВНЗ - Радзівіл, Тетяна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті досліджено проблему підготовки студентів вищої школи. Висвітлено актуальність навчання інструменталістів-виконавців, зазначено компоненти їх діяльності; вказано зовнішні і внутрішні фактори, що впливають на ефективність діяльності студентів-інструменталістів-виконавців в умовах ВНЗ мистецько-педагогічного профілю за спеціалізаціями: струнні, духові, ударні, народні інструменти та фортепіано. Розглянуто проблему розвиваючого навчання у ХХ ст., висвітлено та аргументовано чотири принципи розвиваючого навчання студентів-інструменталістів-виконавців.