РЕСУРСИ ІНФОРМАЦІЙНО-ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА В ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ - Петрицин, Олексій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Формування інформаційно-технологічної культури майбутнього вчителя в умовах використання інформаційно-освітнього середовища вищого педагогічного навчального закладу є метою цієї статті. Здійснено аналіз можливостей інформаційно-освітнього середовища, як педагогічної системи та визначені шляхи підвищення рівня інформаційно-технологічної культури студентів. Наведені результати експериментальної перевірки ефективності використання електронного навчально-методичного комплексу в процесі формування інформаційно-технологічної культури студентів та доведена його ефективність у процесі інформаційно-технологічної підготовки майбутнього вчителя технологій.