ФОРМУВАННЯ ПЕРВИННИХ УЯВЛЕНЬ ПРО СВІТ ПРОФЕСІЙ МОЛОДШИХ ПІДЛІТКІВ НА УРОКАХ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ - Пильтяй, Оксана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розкриваються особливості формування первинних уявлень про світ професій молодших підлітків на уроках трудового навчання. На основі аналізу літературних джерел з’ясовано, що ознайомлення молодших підлітків із світом професій, яке з класу в клас розширює інформацію професійного характеру, є важливою умовою подальшого вибору їх професійної діяльності. Адже завчасно дізнавшись про світ професій, вимоги, які вони ставлять до особистості, знаючи свої психофізіологічні особливості, спробувавши себе в різних видах трудової діяльності на уроках трудового навчання, випускникам буде нескладно визначитись з вибором майбутнього професійного шляху.