МИСТЕЦЬКА ОСВІТА В СЕРБІЇ ТА УКРАЇНІ: СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ - Лебідь, Валентина; Савранська, Олена (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядаються питання, пов’язанні з концептуалізацією наукових підходів у галузі мистецької освіти Сербії та України. На основі наукових позицій авторів досліджено проблеми розвитку мистецької освіти у зазначених країнах, виявлено критерії якості наукової роботи у сфері мистецької освіти. Важливе місце відводиться проблемам дослідження соціальної бази мистецької освіти у зв’язку із визначенням методологічного її фундаменту, отримання знання щодо основних закономірностей дидактичних процесів в мистецтві, питань удосконалення змісту і технологій мистецького навчання.