ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ - Торубара, Олексій (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розкрито особливості професійної підготовки майбутніх учителів в умовах сьогодення та сучасні гуманістичні пріоритети вищої педагогічної освіти, які вимагають розвитку суб’єктності майбутніх педагогів, їх самостійності, творчої активності, посилення відповідальності за власний професійний розвиток. Визначено, що важливим завданням педагогічних навчальних закладів є професійна підготовка майбутніх учителів до впровадження нових технологій навчального й виховного процесу у майбутній професійній діяльності, а основою його професіоналізму стає суб’єктність, факторами якої є висока осмис леність життя, мотивація з гуманістичною спрямованістю і внутрішнім контролем.