INNOVATIVE APPROACH TO USING TRAININGS AS FORM OF CLASSES IN HIGH SCHOOL - Chyrva, Halyna; Osadchenko, Inna (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті на основі аналізу наукових джерелах обґрунтовано необхідність впроваджувати на заняттях курсів практичного спрямування у ВНЗ такі методи і прийоми, які б допомагали майбутньому спеціалісту навчатися спілкуванню з аудиторією: формуванню комунікативних умінь, створенню доброзичливої атмосфери у спілкуванні. Доведено, що цьому сприяє методика тренінгу на практично-семінарському занятті або тренінг як форма навчання у ВНЗ. На засадах інноваційного підходу схарактеризовано тренінг як спеціальну форму заняття, як багатофункціональне педагогічне явище, зміст та структура якого визначають його дидактичне спрямування у процесі фахової підготовки у ВНЗ.