ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ЗДОРОВ’Я СТУДЕНТІВ НА ЗАНЯТТЯХ З ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ВНОСИЛА КОРЕКТИВИ В ЛІТЕРАТУРУ - Лобода, В’ячеслав (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті акцентовано увагу на актуальності й доцільності формування культури здоров’я студентської молоді в освітньому просторі ВНЗ; охарактеризовано підходи науковців до визначення суті дефініції «культура здоров’я» та її складників; розкрито місце і роль навчальної дисципліни «Фізичне виховання» у процесі формування культури здоров’я студентської молоді; виявлено недоліки, що стоять на заваді ефективності цього процесу на заняттях з фізичного виховання й у позааудиторній фізкультурно-оздоровчій діяльності; визначено педагогічні умови, реалізація яких покликана підвищити ефективність формування культури здоров’я студентів у процесі організації фізичного виховання студентів як в аудиторний, так і позааудиторний час.