МОВНІ АСПЕКТИ ПРОФЕСІЙНОГО СПІЛКУВАННЯ МАЙБУТНІХ ТЕЛЕЖУРНАЛІСТІВ - Носова, Крістіана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
З’ясовано сутність поняття «невербальне спілкування», досліджено, що спілкування насамперед має розуміти співрозмовника. Розглянуто професійне спілкування, як ділове спілкування, яке здійснюється в умовах конкретної професійної діяльності і враховує її специфічні особливості. Професія тележурналіста вимагає спеціальних знань, умінь, навичок, крім загальних закономірностей необхідно враховувати і специфічні закономірності ділового спілкування, які стосуються певної професії. Висвітлено значення діалогу у спілкуванні. Виділено важливі аспекти у культурі формування професійного спілкування та відмічено важливість мовленнєвого спілкування у формуванні культури майбутнього тележурналіста.