АРТ-ПЕДАГОГІЧНИЙ СУПРОВІД ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ - Ратушинська, Анастасія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена обґрунтуванню потенціалу арт-педагогіки як актуального супроводу в професійній підготовці майбутнього вчителя. Розглянуто взаємозв’язок арт-педагогіки із загальною педагогікою. Виявлено специфіку залучення мистецтва у навчальний процес. Розкрито арт-педагогічний супровід як новий вид супроводу освітнього процесу, спрямований на індивідуально-особистісне сприйняття і ціннісне осмислення змісту навчання і виховання, на оптимізацію та гуманітаризацію освітньої взаємодії, на створення умов для творчої самореалізації педагогів.