МОДЕЛЬ ПЕДАГОГІЧНОЇ СИСТЕМИ ФОРМУВАННЯ ХУДОЖНЬО-ТВОРЧОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - Семенова, Олена (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті представлено функціональну модель формування художньо-творчої компетентності майбутнього вчителя образотворчого мистецтва засобами композиції. Розглянуто поняття «формувати», «модель», «педагогічна система». На основі аналізу різних моделей було виокремлено структурні та функціональні складові авторської педагогічної моделі формування художньо-творчої компетентності майбутнього вчителя образотворчого мистецтва засобами композиції. Дана модель містить такі блоки: нормативно-цільовий, методологічний, процесуальний, дидактико-змістовий та результативний. Зроблено висновок, що запропонована модель є ефективним засобом в системі підготовки компетентного вчителя образотворчого мистецтва.