ОГЛЯД ТА ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ ОСНОВНИХ ПРИНЦИПІВ КОМУНІКАТИВНОГО ПІДХОДУ ДО НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ - Комар, Ольга (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Статтю присвячено питанню реалізації основних принципів комунікативного підходу до навчання англійської мови. З’ясовано сутність понять «комунікативної компетентності» та «комунікативного підходу», розглянуто популярні моделі комунікативної компетентності. На підставі результатів аналізу спеціалізованої літератури з методики навчання іноземної мови визначено основні складові комунікативного підходу навчання. Окреслено важливість ситуативно-тематичної подачі мовного матеріалу, вказано на особливості досягнення задовільних результатів при використанні ситуацій з реального життя.