ТВОРЧА ІНТЕРПРЕТАЦІЯ МУЗИЧНИХ ТВОРІВ В ІНСТРУМЕНТАЛЬНОМУ ВИКОНАННІ - Кремешна, Тетяна (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена розгляду змісту та сутності інтерпретації музичних творів в інструментальному виконанні, обґрунтовується її роль у становленні майбутнього музиканта-виконавця. Автор розглядає три етапи художньо-інтерпретаційної взаємодії: граматична та психологічна інтерпретація тексту; історична інтерпретація тексту; побудова теоретичної моделі тексту та створення виконавської концепції твору. Зазначено, що володіння різними технічними прийомами і досвідом виконавської діяльності дозволить музикантові глибоко і повністю розкрити авторський задум виконуваного твору.