МИСТЕЦТВО ЯК ЗАСІБ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ: ТЕОРЕТИКО–МЕТОДОЛОГІЧНИЙ ВИМІР - Кучерявий, Олександр (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті в методологічному вимірі визначаються складники категорії «якість педагогічної освіти». Особлива увага приділяється принципам практичного перетворення мистецтва в дієвий засіб досягнення у ВНЗ відповідної якості як процесу і результату фахової підготовки. Характеризуються провідні умови виконання мистецтвом в освітньому процесі своєї світоглядної, пізнавальної, естетичної, комунікативної та інших функцій.