САМОСТІЙНА РОБОТА МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ З ФОРМУВАННЯ АНГЛОМОВНОЇ ГРАМАТИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ - Шульгач, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена підготовці майбутніх учителів іноземних мов у ВНЗ. Розглянуті проблеми навчання студентів, які другий рік вивчають англійську мову як другу іноземну. Уточнено склад, зміст та етапи формування англомовної граматичної компетентності. Представлено особливості та засоби формування англомовних рецептивних та репродуктивних граматичних навичок у самостійній позааудиторній роботі майбутніх учителів. Запропоновано комплекси вправ для самостійної роботи з англійської мови як другої іноземної, а також змодельоване поетапне формування англомовної граматичної компетентності.