СПЕЦИФІКА ТЕХНІЧНИХ ПРИЙОМІВ СПІВУ ТА ЇХ ЗАСТОСУВАННЯ ВЧИТЕЛЕМ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА У ПРАКТИЧНІЙ РОБОТІ ЗІ ШКІЛЬНИМ ХОРОМ - Ятло, Леонід; Ятло, Людмила (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядаються питання оволодіння технічними прийомами співу в сегменті вокального звуковедення, що відповідають штрихам legato, non-legato, staccato, marcato, portamento, співу з закритим ротом на сонорні приголосні «м», «н», порушені питання виконавської техніки основних видів динамічних відтінків, рухливих нюансів, переносу звукових позицій, а також подаються методичні поради щодо їх застосування у практичній роботі вчителя музичного мистецтва зшкільним хоровим колективом