ЗАСОБИ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКОЇ НАРОДНОЇ ХОРЕОГРАФІЇ В ПЕДАГОГІЧНИХ ПОШУКАХ К. ВАСИЛЕНКА - Жиров, Олександр (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Розкривається мистецько-педагогічний досвід розвитку української народної хореографії в творчій спадщині К. Василенка з самодіяльними танцювальними ансамблями «Дніпро» і «Дарничанка» та на посаді завідувача кафедри хореографії Київського державного інституту культури; висвітлюється внесок педагога-митця в дослідження лексики українського народно-сценічного танцю та визначаються провідні педагогічні аспекти вивчення ним лексики танцю.