ВИТОКИ ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОБЛЕМИ СЛУХОВОЇ УВАГИ ОСОБИСТОСТІ В МУЗИЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Миколінська, Світлана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті подано ретроспективний розгляд питання дослідження проблеми слухової уваги у теорії та практиці музичної освіти, аналізується її роль та вплив на процес і результат сприймання та виконання музики. Слухова увага в музичній діяльності невіддільно пов’язана з музичним слухом. Позиції науковців ґрунтуються на твердженні про музично-слухову діяльність як стрижня всіх видів музичної діяльності, і роль слухової уваги полягає у забезпеченні чіткого, усвідомленого відображення музичного звучання та його засвоєння.