ҐЕНЕЗА ТА ШЛЯХИ РОЗВИТКУ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «НАРОДНО-СЦЕНІЧНИЙ ТАНЕЦЬ» - Пригода, Лілія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті досліджуються історичні передумови зародження нової навчальної дисципліни «Народно-сценічний танець» в системі професійної хореографічної освіти. Чітко визначені події, які стали відправним моментом до появи спеціальної системи підготовки виконавців характерних танців. Розглядається діяльність відомих майстрів з народно-сценічного танцю, які сприяли зародженню та становленню дисципліни. Аналізуються шляхи розвитку даної дисципліни від моменту зародження до сьогодення.