ГУМАНІЗАЦІЇ ЯК СТРАТЕГІЧНИЙ НАПРЯМОК У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ ПЕДАГОГІВ-МУЗИКАНТІВ - Авксентієва, Світлана (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядаються проблеми та перспективи гуманізації професійної підготовки майбутніх педагогів-музикантів та шляхи впровадження гуманістичних тенденцій в освітній процес здобувачів освіти спеціальності «Музичне мистецтво» закладів вищої освіти I–II рівня акредитації. Обґрунтовано необхідність та важливість пошуку та використання нових особистісно-розвивальних форм та методів організації їх фахової підготовки, перехід до особистісно орієнтованого навчання, що передбачає створення умов для формування у здобувачів освіти широкого кола компетенцій та розкриття творчого потенціалу. Також наголошується, що формування особистості здобувача освіти має бути основою сучасної національної музично-педагогічної освіти.