ПРОБЛЕМНІ АСПЕКТИ ВОКАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ СУЧАСНОГО ВЧИТЕЛЯ МУЗИЧНОГО МИСТЕЦТВА ЯК ФАКТОР ГРОМАДЯНСЬКОГО ВИХОВАННЯ - Бєдакова, Софія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
Стаття присвячена вирішеню проблемних аспектів вокальної підготовки студентів педагогічних вищих навчальніх закладів в контексті підвищення якості професійної підготовки майбутніх вчителів музичного мистецтва. Методологічні підходи: аналітичний – при вивченні педагогічної та мистецтвознавчої літератури з питань вокальної педагогіки та осмислення теорії розвитку традиційних форм українського співоцтва як наукової проблеми; культурологічний підхід – в контексті аналізу культурно-історичного розвитку української пісенності; мистецтвознавчий – при аналізі жанрово-стильових особливостей вокальних музичних творів різних епох.