ДЕКОРАТИВНО-УЖИТКОВЕ МИСТЕЦТВО ЯК ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ КРЕАТИВНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ТЕХНОЛОГІЇ - Вересоцька, Наталія (Проблеми підготовки сучасного вчителя, 2019)
У статті розглядається використання засобів декоративно-ужиткового мистецтва у процесі формування креативної компетентності майбутніх вчителів технологій. Аналізуються різні аспекти тлумачень змісту категорії «творчість», «творчі здібності», «креативність», «креативна компетентність», висвітлюється сутнісний зміст креативної компетентності у контексті трудової підготовки. Розкрито основні компоненти креативної компетентності майбутніх учителів технології засобами декоративно-ужиткове мистецтва при формуванні творчої особистості студентів технологічної освіти.